Recept
« Terug naar recepten
Pizza vis
PT50M
Pizza vis
Een heerlijk pizza vis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza vis te bereiden
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe. Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'. Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 20-30 minuten rijzen. Voeg olie, citroensap, citroenschil en zout toe en kneed een glad deeg. Laat dit opnieuw circa 30 minuten afgedekt op een warme plaats rijzen. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine). Bekleed een bakblik met bakpapier. Maak een visvormig sjabloon uit een stuk bakpapier. Rol het deeg uit op het bakblik en snij er met behulp van een tandwieltje een vis uit volgens het sjabloon. Verwarm de oven voor op 200° C.
Bak de deegbodem voor de vis gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de saus : smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen. Voeg, al roerend, bij gedeelten de room erbij en breng dit aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de geraspte kaas erdoor. Bestrijk de vis met de saus en garneer met mosselen, gerookte zalm en garnalen zoals op de foto te zien is. Bak de vis nog 10 minuten.
Schik de vis op een dienblad, maak het oog met een lepeltje kaviaar, de mond met de extra-grote garnaal en de wimpers met 3 selderieblaadjes en serveer warm.
Bak de deegbodem voor de vis gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de saus : smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen. Voeg, al roerend, bij gedeelten de room erbij en breng dit aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de geraspte kaas erdoor. Bestrijk de vis met de saus en garneer met mosselen, gerookte zalm en garnalen zoals op de foto te zien is. Bak de vis nog 10 minuten.
Schik de vis op een dienblad, maak het oog met een lepeltje kaviaar, de mond met de extra-grote garnaal en de wimpers met 3 selderieblaadjes en serveer warm.