Recept
« Terug naar recepten
Platschere
PT30M
Platschere
Een heerlijk platschere recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Platschere te bereiden
Doe het bakmeel,zout,suiker en de boter in een kom.Snijd met 2 messen de boter tot nootjes.Voeg het ei,de melk en de kaneel toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg.Laat dat op een koele plaats 1 uur rusten.Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.Steek daaruit ronde koekjes.Beboter een bakplaat en leg de koekjes erop.Bestrijk ze met losgeklopt ei.Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160 graden en bak de koekjes 15 minuten.