Recept
« Terug naar recepten
Plosse moppen
PT50M
Plosse moppen
Een heerlijk plosse moppen recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
32 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Canada
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plosse moppen te bereiden
Doe alle ingrediënten tegelijk in de keukenmachine en pulse voor een minuut, of totdat het mengsel langs de kant van de kom omhoog gaat staan. Schud dit mengsel in het bakblik en hark met een vork deze kruimels gelijk, zodat ze overal even dik liggen. Met de onderkant van een glas, druk de kruimels flink aan, totdat het een mooi gelijkmatig geheel vormt. Ik gebruik altijd een tweede bakblik van dezelfde maat en druk daarmee de kruimels aan. Bak voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Meteen als het uit de oven komt met een mes of pizza cutter de lengte van 13" in drieën verdelen ±3" ieder en de breedte in 8 strips van ±1" breed, zodat je 32 koekjes hebt. Laat afkoelen en dan geniet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Albert Willems zegt:
Anna Koudys zegt:
Maar nu ben ik toch wel heel nieuwsgierig waar de naam "Plosse" vandaan komt
;-)
Albert Willems zegt:
Albert Willems zegt:
Anna Koudys zegt: