GEKLAARDE BOTER:
Zet in een pannetje op een heel laag vuur een pakje roomboter te smelten en laat dit even zo.Na verloop van een korte tijd gaan de eiwithoudende stoffen uit de boter bezinken en blijft dus bovenin het pannetje de "geklaarde" boter, welke dan afgeschonken kan worden.
Recept
« Terug naar recepten
Poffertjes beslag
PT15M
Poffertjes beslag
Een heerlijk poffertjes beslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poffertjes beslag te bereiden
*Los de gist op in 4 eetlepels lauwe melk.
*Maak een beslag van bloemsoorten, eieren, gist, melk en room en roer daardoor goed de gesmolten boter. Zet dit beslag een tijdje warm weg om iets te laten rijzen. Het beslag moet wel schenkbaar blijven.
*Het wordt tijd om de poffertjespan te verhitten
*Vlak voor het vullen van de poffertjes-kuiltjes in de poffertjespan de kuiltjes goed insmeren met geklaarde boter.
*Poffertjes dan verhitten en omkeren als de bovenkant dreigt droog te worden.
*Serveren met roomboter en een dikke laag poedersuiker.
*Maak een beslag van bloemsoorten, eieren, gist, melk en room en roer daardoor goed de gesmolten boter. Zet dit beslag een tijdje warm weg om iets te laten rijzen. Het beslag moet wel schenkbaar blijven.
*Het wordt tijd om de poffertjespan te verhitten
*Vlak voor het vullen van de poffertjes-kuiltjes in de poffertjespan de kuiltjes goed insmeren met geklaarde boter.
*Poffertjes dan verhitten en omkeren als de bovenkant dreigt droog te worden.
*Serveren met roomboter en een dikke laag poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Je kunt jezelf daarvoor aanmelden. Zie rechtsboven; "nieuwste recepten", die kun je aanvinken. Je dient wel eerst een account aan te maken.
Groet,
Anna.
KookJij.
Paul zegt: