Recept
« Terug naar recepten
Polenta Snack
PT60M
Polenta Snack
Een heerlijk polenta snack recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Polenta Snack te bereiden
1).Doe de melk, het water, de polenta, het zout en de peper in de glazenschaal en roer dat goed door elkaar. Zet de schaal in de oven voor 40 minuten.
2).Fruit in een anti aanbakpan de ui, de knoflook en de kruiden zo aan dat de ui zacht is geworden (regelmatig omzetten en roeren). Dan de room er bij en roer goed om. Breng op smaak met de peper en zout.. Zet even apart.
3).Haal nu de schaal uit de oven en roer de inhoud goed door. Doe er vervolgens het roommengsel bij en roer dat samen met de citoenrasp en de kaas goed door de polentamassa.
4).Zet de schaal weer terug in de oven en laat die daar nog eens 10 minuten nabakken (zo nu en dan roeren).
2).Fruit in een anti aanbakpan de ui, de knoflook en de kruiden zo aan dat de ui zacht is geworden (regelmatig omzetten en roeren). Dan de room er bij en roer goed om. Breng op smaak met de peper en zout.. Zet even apart.
3).Haal nu de schaal uit de oven en roer de inhoud goed door. Doe er vervolgens het roommengsel bij en roer dat samen met de citoenrasp en de kaas goed door de polentamassa.
4).Zet de schaal weer terug in de oven en laat die daar nog eens 10 minuten nabakken (zo nu en dan roeren).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Strooi er wat Parmezaanse kaas op en evt.wat peterselie.