KookJij

Pommes Bannet

Een heerlijk pommes bannet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pommes Bannet te bereiden

Schil de aardappelen en snijd van de dikste exemplaren 4 plakken van 1/2 cm dikte.
Steek uit deze plakjes een ronde schijf ter grootte van een 2 euro stuk.
Pocheer de ronde plakken beetgaar.
Snijd de rest van de aardappelen klein en kook ze in wat water met wat zout beetgaar.
Stoom ze droog en roer er de boter en eierdooier door, zodat een mooie puree ontstaat.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bestrooi de ronde plakken aardappel licht met zout.
Spuit met spuitzak met gladde spuit een mooi boletje aardappelpuree op de aardappelplak en laat afkoelen.
Klop het eiwit los en strijk de bol aardappelpuree in met eiwit en paneer met geschaafde amandelen.
Bestrijk bakplaat met olie en zet aardappelen op de plaat.
Bak in oven van 200 graden C. tot ze mooi lichtbruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst