Recept
« Terug naar recepten
Pommes Carre
PT20M
Pommes Carre
Een heerlijk pommes carre recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pommes Carre te bereiden
Aardappels schillen,wassen en (met kaasschaaf) in flinter dunne plakjes schaven.In kom eieren,slagroom en helft van kaas door elkaar mengen.Basilicum erbovenfijn knippen.Op smaak brengenmet p&z.Vorm invetten met boter.Bodem bedekken met bakpapier.Op bodem 1/4 deel van aardappel plakjes leggen.1/4 deel van het eimengsel erover strijken.Dit nog drie keer herhalen.Rest van de kaas erover strooien.Vorm afdekken met alu-folie.Inoven van 175 graden aardappelcake afgedekt in ca.1uur gaar laten worden.Folie verwijderen.Oven verwarmen tot 200graden.Bovenkant van cake in nog ca.10min goud bruin laten worden.Cake uit oven nemen en storten op snijplank.Mooie carre's snijden.
pacal zegt:
maar deze is ook leuk voor de volgende gpo :)
;)