Recept
« Terug naar recepten
Pompoen purée als vervanger van aardappelpurée
PT50M
Pompoen purée als vervanger van aardappelpurée
Een heerlijk pompoen purée als vervanger van aardappelpurée recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aangepaste variant van Jan A.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen purée als vervanger van aardappelpurée te bereiden
1).Doe de pompoenblokjes met de plakken gemberwortel in een pan en zet die net onder water of liever bouillon.
2).Breng het geheel op een rustige wijze aan de kook en laat het koken tot de pompoen zacht is geworden.
3).Zet het vuur uit en laat 15 minuten staan.
4).Giet af en vis de plakjes gember eruit en werp die weg.
5).Pureer de pompoenblokjes en gebruik evt. iets van het kookvocht als de massa te droog dreigt te worden.
6).Meng er dan de rest van de ingrediënten door.
2).Breng het geheel op een rustige wijze aan de kook en laat het koken tot de pompoen zacht is geworden.
3).Zet het vuur uit en laat 15 minuten staan.
4).Giet af en vis de plakjes gember eruit en werp die weg.
5).Pureer de pompoenblokjes en gebruik evt. iets van het kookvocht als de massa te droog dreigt te worden.
6).Meng er dan de rest van de ingrediënten door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer dit uit en strooi er geschaafde amandelen over.