Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met gember en MonChoe
PT45M
Pompoensoep met gember en MonChoe
Een heerlijk pompoensoep met gember en monchoe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wim Overdevest
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met gember en MonChoe te bereiden
Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de gepelde ui in ringen en snijd de schoongemaakte wortel in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 1 min.
Roer de gember, komijn en koriander erdoor.
Voeg de pompoen en wortel toe en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper.
Roer de MonChou los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep.
Garneer met peterselie.
Je kunt er bagels of stokbrood bij serveren.
Snijd de gepelde ui in ringen en snijd de schoongemaakte wortel in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 1 min.
Roer de gember, komijn en koriander erdoor.
Voeg de pompoen en wortel toe en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper.
Roer de MonChou los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep.
Garneer met peterselie.
Je kunt er bagels of stokbrood bij serveren.