Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met spinnen van gehakt
PT50M
Pompoensoep met spinnen van gehakt
Een heerlijk pompoensoep met spinnen van gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.100 ideeën.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met spinnen van gehakt te bereiden
Stoof de gesneden groenten in de boter, samen met de knoflook en de gember. Voeg de laurier, de tijm, de tomatenpuree en een klein snufje nootmuskaat toe. Voeg de vleesbouillonblokken toe en laat de soep 30 minuten doorkoken. Voor de spinnen maak je eerst ronde balletjes van het gehakt. Breek 20 spaghettisprieten in spinnepootjes en steek er 8 in elk balletje. Kook de spinnen 10 minuten in water in een aparte pan. Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg nu voorzichtig de spinnen toe aan de soep. Serveer met de gehakte peterselie.
femke zegt: