Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep voor Chanoekah
PT90M
Pompoensoep voor Chanoekah
Uit de oud Asjkenazisch joodse keuken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
Judith Fellner
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep voor Chanoekah te bereiden
1).Laat de boter in de pan uitbruisen en laat dan daarin de uien glazig worden.
2).De gehakte pompoen en de klein gesneden appel bij de uien doen met de helft van de bouillon. Laat dit langzaam aan de kook komen en 30 minuten sudderen.
3).Pompoen en appel zijn nu gaar en worden nu in een blender of met een staafmixer gepureerd.
4).Dit gaat dan weer in de oorspronkelijke pan met de rest van de bouillon, het appelsap en de kruiderij.
5).Laat bijna aan de kook komen en nog eens 15 minuten sudderen (maar niet koken!).
2).De gehakte pompoen en de klein gesneden appel bij de uien doen met de helft van de bouillon. Laat dit langzaam aan de kook komen en 30 minuten sudderen.
3).Pompoen en appel zijn nu gaar en worden nu in een blender of met een staafmixer gepureerd.
4).Dit gaat dan weer in de oorspronkelijke pan met de rest van de bouillon, het appelsap en de kruiderij.
5).Laat bijna aan de kook komen en nog eens 15 minuten sudderen (maar niet koken!).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De soep kan en mag nog worden opgeleukt met een plak appel en een scheutje room.
kris zegt:
:)