Recept
« Terug naar recepten
Pompoentaart
PT60M
Pompoentaart
Een heerlijk pompoentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoentaart te bereiden
- Stoom 400 g pompoen gedurende 10 min. Plet tot puree en hou apart.
- Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter toe en kneed het deeg. Meng de yoghurt erdoor, tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op het werkvlak en leg in een taartvorm. Hou apart.
- Klop de specerijen en de eieren los. Voeg de pompoenpuree en de concentreerde melk toe. Meng tot een homogeen mengsel en giet dit in de taartvorm.
- Bak ongeveer 40 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen op een rooster.