Recept
« Terug naar recepten
Poolse bloemkool
PT15M
Poolse bloemkool
Een heerlijk poolse bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poolse bloemkool te bereiden
Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Hak het brood tot grove kruimels.
Snipper de knoflook.
Kook de bloemkool in een laagje water met wat zout in 8 tot 10 minuten beetgaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin.
Laat de knoflook de laatste minuten meebakken.
Schep er wat peper en zout door.
Hak de eieren grof.
Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal.
Bestrooi met het gebakken brood, het ei, wat paprikapoeder en de peterselie.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Hak het brood tot grove kruimels.
Snipper de knoflook.
Kook de bloemkool in een laagje water met wat zout in 8 tot 10 minuten beetgaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin.
Laat de knoflook de laatste minuten meebakken.
Schep er wat peper en zout door.
Hak de eieren grof.
Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal.
Bestrooi met het gebakken brood, het ei, wat paprikapoeder en de peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
ineke zegt: