Recept
« Terug naar recepten
Poon uit Monaco
PT30M
Poon uit Monaco
Een heerlijk poon uit monaco recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
vis/ gestoofd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poon uit Monaco te bereiden
Maak de ponen schoon en verwijder de kop en de scherpe rugstekel. Wrijf ze in met zout en bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis hierin niet langer dan 2 minuten. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de uisnippers heel licht goudgeel. Schep de ui in een licht beboterde vuurvaste schotel en leg daarop plakken tomaat, bestrooid met basilicum,
venkelzaadjes, stukjes ansjovisfilet en knoflook. Leg de ponen er op en zet de schotel ruim 20 minuten in een voorverwarmde oven 225 graden C. Giet er nu en dan wat heet water bij om te voorkomen dat de vis te hard gaat bakken.
venkelzaadjes, stukjes ansjovisfilet en knoflook. Leg de ponen er op en zet de schotel ruim 20 minuten in een voorverwarmde oven 225 graden C. Giet er nu en dan wat heet water bij om te voorkomen dat de vis te hard gaat bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
beau09 zegt:
HarryLohr zegt:
Zou je misschien iets meer motivatie kunnen geven? Harry Lohr KookJij.nl
Mijndert zegt: