Recept
« Terug naar recepten
Potje piraat
PT30M
Potje piraat
Een heerlijk potje piraat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Potje piraat te bereiden
Kook de aardappelen. Stamp ze fijn met de melk en 25 g boter. Kruid de puree met muskaatnoot, peper en zout.
Stoom de vis 4 tot 5 minuten.
Beboter vier ovenschaaltjes. Snij de eieren in kwartjes en leg ze samen met de vis in de schaaltjes.
Maak een blonde roux door 50 g boter te smelten en met de bloem te mengen. Leng aan met de visbouillon en de melk en roer goed glad. Blijf roeren tot de saus indikt. Doe er de gehakte tuinkruiden bij en breng ze verder op smaak met peper en zout.
Lepel de saus over de vis. Spuit of schep er de aardappelpuree op. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
Stoom de vis 4 tot 5 minuten.
Beboter vier ovenschaaltjes. Snij de eieren in kwartjes en leg ze samen met de vis in de schaaltjes.
Maak een blonde roux door 50 g boter te smelten en met de bloem te mengen. Leng aan met de visbouillon en de melk en roer goed glad. Blijf roeren tot de saus indikt. Doe er de gehakte tuinkruiden bij en breng ze verder op smaak met peper en zout.
Lepel de saus over de vis. Spuit of schep er de aardappelpuree op. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
yohu zegt: