Recept
« Terug naar recepten
Prei-aardappelsoep met saffraan
PT45M
Prei-aardappelsoep met saffraan
Een heerlijk prei-aardappelsoep met saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei-aardappelsoep met saffraan te bereiden
1. Breng de bouillon aan de kook met de saffraan. Snij de prei in ringetjes. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes.
2. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in een beetje boter en/of olie. Doe er de prei en de aardappelen bij. Roerbak een paar minuten.
3. Schenk er de warme bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zacht koken.
4. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de room door. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
5. Verdeel ze over kommetjes of diepe borden en werk elke portie af met croutons en wat groen.
2. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in een beetje boter en/of olie. Doe er de prei en de aardappelen bij. Roerbak een paar minuten.
3. Schenk er de warme bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zacht koken.
4. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de room door. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
5. Verdeel ze over kommetjes of diepe borden en werk elke portie af met croutons en wat groen.