Recept
« Terug naar recepten
Preiprol
PT45M
Preiprol
Een heerlijk preiprol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rene wieseman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preiprol te bereiden
Snijd de prei in de lengte door, om hem goed schoon te maken, daarna snijd hem heel fijn. Kook inmiddels de aardappelen gaar,om daarna puree ervan te maken, maar hou hem stevig aan, omdat de prei veel vocht bevat. Kook de prei gaar, giet hem af, of je gebruikt het vocht voor de puree,maar dan gebruik geen melk. Fruit het uitje met de knofllook ,voeg de fijngesneden cornedbeef toe, even meefruiten, daarna voeg je het aan de puree toe en de uitgelekte prei, fijngesneden augurk en de eieren. Meng dat goed samen, peper en zout , maar kijk uit met zout {cornedbeef} je kan ook uitgebakken spek gebruiken, als je wilt. Eet smakelijk en tot mails.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Redactie Kookjij.
Marga zegt:
Dat is de hele lekkerste originele. Preiprol.:)
kokedwin zegt:
Het is echt Zeeuws-Vlaams en de prol staat voor gestampt. Dus eigenlijk gewoon een stamppot van prei. De boter/mosterdsaus(zeker de mosterd)kan maar geen vlees. Gewoon hard gekookte eieren mee stampen. Voor de rest op smaak brengen met zout en peper.
Fien zegt:
karin zegt:
Magda Frank zegt: