Recept
« Terug naar recepten
Preischotel met Mon Chou
PT30M
Preischotel met Mon Chou
Een heerlijk preischotel met mon chou recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Daniella Valk
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preischotel met Mon Chou te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Verhit een klontje boter in een pan en bak het spek langzaam uit. Schep de prei erdoor en stoof in circa 15 min gaar. Klop ondertussen de Mon Chou,creme fraiche, maizena door elkaar en roer dit mengsel door de prei. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de grill voor.Maak van de afgegoten aardappelen een luchtige puree met boter en melk. Doe de helft van de puree in de beboterde ovenschaal.
Verdeel het preimengsel erover en dek af met de rest van de puree.
Glad strijken en bestrooien met paneermeel en daarop enkele klontjes boter verdeeld.Als de bovenzijde kleurt is het gerecht klaar. Dat is na ongeveer 5 minuutjes
Verdeel het preimengsel erover en dek af met de rest van de puree.
Glad strijken en bestrooien met paneermeel en daarop enkele klontjes boter verdeeld.Als de bovenzijde kleurt is het gerecht klaar. Dat is na ongeveer 5 minuutjes
mariejanne zegt: