KookJij

Preisoep

lekker op een winterse dag
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preisoep te bereiden

  1. Snij de prei en wortelen fijn en fruit deze even in de boter (niet kleuren)
  2. Voeg blokjes aardappelen toe, suiker en de bouillon.
  3. Laat 30 minuten onder deksel sudderen.
  4. Pureer de soep.
  5. Breng op smaak met peper en zout, laat terug doorwarmen.
  6. Roer room door de soep en garneer met peterselie of kervel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
zonder soep is een maaltijd niet compleet voor mij !
Hoe gaat het met de revalidatie ??
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha had het gezien, ik heb dat ook wel eens aan de hand hoor ;-) heb ook nog wat soepjes te posten smaakt toch heerlijk met zo'n herfstweer ook al is het winter ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
hoi Hilde, sorry, heb twee dezelfde foto's gebruikt, nu zou het moeten juist zijn.
preisoep is gegarneerd met peterselie en de bloemkool soep met ham blokjes.
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Bij de bloemkool soep zijn donkere blokjes te bespeuren, dat zijn ham blokjes.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Jeannine, die donkere blokjes bij je prei en bloemkoolsoep zijn dat stukjes vlees of krokante stukjes brood??? weer heerlijke soepjes ;-) Groetjes Hilde