Recept
« Terug naar recepten
Preitaartjes met spek
PT120M
Preitaartjes met spek
Een heerlijk preitaartjes met spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hbvl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preitaartjes met spek te bereiden
- Maak eerst het deeg. Stort de bloem op een schoon werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en voeg het zout toe. Verdeel de boter in stukjes over de bloem en kneed samen met het water tot een korrelige massa. Bewerk het deeg snel van binnen naar buiten. Hoe langer je kneedt, hoe taaier het deeg wordt! Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smeer 4 kleine taartvormpjes in met boter.
- Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en bekleed er de vormen mee. Druk voorzichtig aan en prik de bodem een paar keer in met een vork.
- Snij voor de vulling het spek in fijne reepjes. Spoel de prei zorgvuldig en snij het wit in fijne plakjes. Halveer ze. Bak het spek met een beetje boter aan in de pan, voeg er de prei aan toe en laat even stoven.
- Doe de eieren en de room in een kom. Klop goed los met een vork en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vul de taartjes met het preimengsel. Verdeel er de room over en bestrooi met wat kaas.
Bak de taartjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Werk af met wat frisse kruiden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: