Recept
« Terug naar recepten
Preiterrine
PT60M
Preiterrine
Een heerlijk preiterrine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Marianne Oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preiterrine te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Maak intussen de orei schoon en snijd het witte en licht groene deel in ringen.Kook de prei in 5 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.Laat de prei goed uitlekken in een vergiet.Week het paneermeel in de slagroom.Klop in een grote kom de eieren los met het slagroommengsel:roer de preiringen,de kaas en de peterselie erdoor en breng het geheel pittig op smaak met peper,zout en nootmuskaat.beboter een cakevorm(inhoud 1 liter).Schenk het preimengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.Bak de preiterrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.Stort de terrine op een schaal en snijd hem in plakken.