Recept
« Terug naar recepten
Prinsessencakejes
PT40M
Prinsessencakejes
Een heerlijk prinsessencakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prinsessencakejes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter met de suiker, de bloem en de eieren. Schep het beslag in de muffinvormpjes. Zet de vormpjes op de bakplaat in het midden van de oven en bak ze ca. 20 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt de prikker er 'droog' uit, dan is de muffin gaar. Roer de aardbeienjam goed door de roomkaas. Bestrijk de bovenkant van de muffins met het roomkaas-jammengsel en druk er voorzichtig wat frambozen op. Versier de cakejes verder met taartdecoratie naar keuze.
Tip: Je kunt ook stercakejes (pak 6 stuks) gebruiken. Snijd de cakejes horizontaal doormidden en bestrijk ze met de helft van het roomkaas-jammengsel. Zet de helften weer op elkaar, bestrijk ook de bovenkant met het roomkaas-jammengsel. Versier met de frambozen en taartdecoratie naar keuze.
Tip: Je kunt ook stercakejes (pak 6 stuks) gebruiken. Snijd de cakejes horizontaal doormidden en bestrijk ze met de helft van het roomkaas-jammengsel. Zet de helften weer op elkaar, bestrijk ook de bovenkant met het roomkaas-jammengsel. Versier met de frambozen en taartdecoratie naar keuze.