Recept
« Terug naar recepten
Proeverij van Hollandse haas met rode kool
PT200M
Proeverij van Hollandse haas met rode kool
Een heerlijk proeverij van hollandse haas met rode kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
moeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Proeverij van Hollandse haas met rode kool te bereiden
Maak de haas schoon. Ontbeen de voor en achterpoten en snijd deze in mooie niet te grote blokjes. Leg dit vlees 24 uur in de marinade. Na 24 uur vlees goed uit laten lekken. Vang de marinade op en doe dit in een pan en laat dit inkoken, voeg vervolgens de wild fond toe en reduceer dit tot de juiste dikte.
Zout en peper het hazenpepervlees en bloem dit licht. Bak het hard aan in wat olie, als het vlees mooi is dichtgeschroeid voegt u de gezeefde saus hieraan toe.
Voeg ook het hazenpeper garnituur toe en de kaneel.
Laat het vlees 2 ½ uur zachtjes garen.
De hazenrug eerst ontbenen en ontdoen van velletjes. Krab eventueel de ribbetjes mooi schoon met een scherp mesje.
Zout en peper het vlees en bak de rug in zijn geheel mooi krokant aan. Leg de haas vervolgens 6 minuten in een voorverwarmde oven van circa 230 graden.
Haal de filets van het karkas en snijd van het voorste gedeelte de koteletjes eraf.
Verdeel het vlees en hazenpeper over 4 borden, gebruik de saus van de hazenpeper als saus.
Serveer hierbij de rode kool met een aardappelmousseline en eventueel wat stoofpeertjes en gebakken paddestoelen.
Zout en peper het hazenpepervlees en bloem dit licht. Bak het hard aan in wat olie, als het vlees mooi is dichtgeschroeid voegt u de gezeefde saus hieraan toe.
Voeg ook het hazenpeper garnituur toe en de kaneel.
Laat het vlees 2 ½ uur zachtjes garen.
De hazenrug eerst ontbenen en ontdoen van velletjes. Krab eventueel de ribbetjes mooi schoon met een scherp mesje.
Zout en peper het vlees en bak de rug in zijn geheel mooi krokant aan. Leg de haas vervolgens 6 minuten in een voorverwarmde oven van circa 230 graden.
Haal de filets van het karkas en snijd van het voorste gedeelte de koteletjes eraf.
Verdeel het vlees en hazenpeper over 4 borden, gebruik de saus van de hazenpeper als saus.
Serveer hierbij de rode kool met een aardappelmousseline en eventueel wat stoofpeertjes en gebakken paddestoelen.
Yvonne zegt: