Recept
« Terug naar recepten
Provençaals stoofvlees
PT150M
Provençaals stoofvlees
Een heerlijk provençaals stoofvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Paul Berens
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigentijds koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaals stoofvlees te bereiden
Uien pellen en in ringen snijden(grof).
3el olijfolie in de braadpan verhitten en de uien goudgeel fruiten. Zeven en bakvocht opvangen. Vocht met de rest van de olie terugdoen en op hoog vuur heet laten worden. Als al het vocht verdampt is de braadstukken aan beide kanten mooi bruin bakken. Vlees uit de pan nemen.
In het bakvet de suiker en bloem strooien en al roerende laten kleuren. Bier en bouillon erbij gieten en aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, peper en provencaalse kruiden.
De ovenschaal met een laag uien bedekken, daarop het vlees schikken en er zout en peper over strooien. Afdekken met een laag uien en de saus erover schenken. De laurierblaadjes ertussen steken.
Het vlees ± 2 uur in de oven stoven (175°C).
Gaat goed met rijst en doperwten of gekookte aardappels met rode kool.
3el olijfolie in de braadpan verhitten en de uien goudgeel fruiten. Zeven en bakvocht opvangen. Vocht met de rest van de olie terugdoen en op hoog vuur heet laten worden. Als al het vocht verdampt is de braadstukken aan beide kanten mooi bruin bakken. Vlees uit de pan nemen.
In het bakvet de suiker en bloem strooien en al roerende laten kleuren. Bier en bouillon erbij gieten en aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, peper en provencaalse kruiden.
De ovenschaal met een laag uien bedekken, daarop het vlees schikken en er zout en peper over strooien. Afdekken met een laag uien en de saus erover schenken. De laurierblaadjes ertussen steken.
Het vlees ± 2 uur in de oven stoven (175°C).
Gaat goed met rijst en doperwten of gekookte aardappels met rode kool.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flyingpaul zegt:
ik kon helaas niet tijdig reageren, in de oven wordt het vlees heerlijk zacht. afdekken is gewenst
Anna zegt:
Anna zegt: