Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse aardappeltaart
PT40M
Provençaalse aardappeltaart
Een heerlijk provençaalse aardappeltaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce Jongejan
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse aardappeltaart te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Deze mogen in een grote schaal, doe de rozemarijn, gesneden knoflook, bieslook, gesneden ui en 2 tot 3 eetlepels olijfolie erbij. Dit mag je op smaak brengen met peper en zout. Voeg 1/3 in de ovenschaal en strooi daar wat kaas overheen, voeg daar nog 1/3 aardappelmengsel overheen met weer een klein laagje kaas. De rest van het aardappelmengsel mag eroverheen met nog wat olijfolie. Deze mag 25 tot 35 min. in de oven op 180/200°C. In de tussentijd nog even bedruppelen met olijlolie.
Tania zegt: