Recept
« Terug naar recepten
Provencaalse kalfssoep met saffraan
PT80M
Provencaalse kalfssoep met saffraan
Een heerlijk provencaalse kalfssoep met saffraan recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provencaalse kalfssoep met saffraan te bereiden
Week de saffraan 5 min.in een theelepel water.Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.Snijd de worteltjes in plakjes.Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in smalle ringen.Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de blokjes aardappel en de plakjes wortel 3 min.op hoog vuur.Pel de teentjes knoflook,pers ze uit boven de pan en bak deze 30 sec.mee.Voeg de provencaalse kruiden,2 el.kappertjes,bouillon en de saffraan met het weekwater toe.Breng de soep op een hoog vuur aan de kook.Zet het vuur laag en laat de soep 40 min.zachtjes koken.Roer deze regelmatig.Pureer de soep met de staafmixer.Meng de crème fraîche met de ansjovispasta en 2 el.van de hete soep in een kommetje door elkaar.Roer dit mengsel door de soep.Voeg de lente-uitjes toe en laat de soep nog 3 min.zachtjes doorkoken.Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de rest van de kappertjes en de peterselie erdoor.