Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse kipcasserole met tomaat
PT45M
Provençaalse kipcasserole met tomaat
Een heerlijk provençaalse kipcasserole met tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse kipcasserole met tomaat te bereiden
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in parten. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Bestrooi de kip met peper zout en bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip hier rondom goudbruin.Voeg de kruiden en de olijven zonder pit toe en giet de wijn erover. Stoof dit met deksel 25 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de kastanjechampignons en de tomaten toe.