KookJij

Pruimenplaatkoek

Een heerlijk pruimenplaatkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 à 20 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het Koekboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimenplaatkoek te bereiden

Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Roer de suiker, het zout en de geraspte citroenschil erdoor. Roer de kwark romig met de melk en de olie. Kneed de kwarkmassa door de bloemmassa tot een soepel deeg.
Bekleed een bakplaat met het deeg.
Was de pruimen en droog ze goed af. Snijd ze in vieren en haal de pitten eruit. Verdeel de pruimen over het deeg.
Meng de suiker met de kaneel, de vanillesuiker en het amandelschaafsel. Strooi het suikermengsel over de pruimen.
Zet het bakblik midden in de voorverwarmde oven van 200°C en bak de koek in 30 minuten gaar.
Snijd er direct rechthoekige stukken van als de bakplaat uit de oven komt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst