Recept
« Terug naar recepten
Pruimenplaatkoek
PT50M
Pruimenplaatkoek
Een heerlijk pruimenplaatkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 à 20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Koekboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimenplaatkoek te bereiden
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Roer de suiker, het zout en de geraspte citroenschil erdoor. Roer de kwark romig met de melk en de olie. Kneed de kwarkmassa door de bloemmassa tot een soepel deeg.
Bekleed een bakplaat met het deeg.
Was de pruimen en droog ze goed af. Snijd ze in vieren en haal de pitten eruit. Verdeel de pruimen over het deeg.
Meng de suiker met de kaneel, de vanillesuiker en het amandelschaafsel. Strooi het suikermengsel over de pruimen.
Zet het bakblik midden in de voorverwarmde oven van 200°C en bak de koek in 30 minuten gaar.
Snijd er direct rechthoekige stukken van als de bakplaat uit de oven komt.
Bekleed een bakplaat met het deeg.
Was de pruimen en droog ze goed af. Snijd ze in vieren en haal de pitten eruit. Verdeel de pruimen over het deeg.
Meng de suiker met de kaneel, de vanillesuiker en het amandelschaafsel. Strooi het suikermengsel over de pruimen.
Zet het bakblik midden in de voorverwarmde oven van 200°C en bak de koek in 30 minuten gaar.
Snijd er direct rechthoekige stukken van als de bakplaat uit de oven komt.