Recept
« Terug naar recepten
Pruimentaart
PT90M
Pruimentaart
Een heerlijk pruimentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimentaart te bereiden
Boter met suiker, marsepein, citroenrasp mengen. Eieren 1 voor 1 toevoegen, zure room toevoegen.
Bloem met amandelen toevoegen. In de beboterde vorm doen. Pruimen halveren en pit verwijderen.
Dakpansgewijs het beslag met pruimen bedekken.
In de steelpan boter verwarmen en de suiker, kaneel en bloem toevoegen.
Als laatste de amandelen door het mengsel mengen. De pruimen met dit mengsel bedekken.
Daarna 45 min. de oven in, die voorverwarmd is op 160°C.
Bloem met amandelen toevoegen. In de beboterde vorm doen. Pruimen halveren en pit verwijderen.
Dakpansgewijs het beslag met pruimen bedekken.
In de steelpan boter verwarmen en de suiker, kaneel en bloem toevoegen.
Als laatste de amandelen door het mengsel mengen. De pruimen met dit mengsel bedekken.
Daarna 45 min. de oven in, die voorverwarmd is op 160°C.