NOOT: Andere gedroogde vruchten kan ook. De vruchten kunnen ook (deels) door het beslag verwerkt worden.
NOOT 2:Geef er een dot crême fraiche bij
Recept
« Terug naar recepten
Pruimentaart uit Normandie
PT100M
Pruimentaart uit Normandie
Een heerlijk pruimentaart uit normandie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimentaart uit Normandie te bereiden
*Wel de pruimen in de Calvados en zet de pruimen net even "onder". Op z'n minst 60 minuten laten inweken.
*Zet de oven bij op 200 graden Celsius
*Maak een mooi glad beslag van de rest van de ingredienten.
*Vet de ovenschaal in met boter of olie en bestuif daarna met wat bloem.
*Giet het beslag in de ovenschotel en leg voorzichtig daarop de gewelde pruimen.
*Zet de ovenschotel in de oven voor 30-40 minuten. De taart is dan gaar.
*Direct vanuit de oven de taart bestrooien met de suiker en de kaneel.
*Zet de oven bij op 200 graden Celsius
*Maak een mooi glad beslag van de rest van de ingredienten.
*Vet de ovenschaal in met boter of olie en bestuif daarna met wat bloem.
*Giet het beslag in de ovenschotel en leg voorzichtig daarop de gewelde pruimen.
*Zet de ovenschotel in de oven voor 30-40 minuten. De taart is dan gaar.
*Direct vanuit de oven de taart bestrooien met de suiker en de kaneel.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Overigens wel gek dat de calvados niet werd geproefd,die moet de smaak immers zo'n beetje maken.De pruimen moeten zich volzuigen met de drank,dat was de bedoeling.Zal het ook nog eens proberen.Maar in ieder geval bedankt voor de feed-back.
Jan A:(
careltje1 zegt:
Volgende beter, Jan
vr. gr carla :(
deuxchapeaux zegt:
Om 4 eetlepels boter te gebruiken om de ovenschotel in te vetten lijkt me een beetje teveel van het goede.Nee hoor,de boter hoort thuis in het recept.
Jan A.:)
careltje1 zegt:
careltje1 zegt: