Door een overvloed aan pruimen die ik normaal alleen voor jam gebruikte, ben ik op zoek gegaan naar een recept voor pruimentaart die niet alleen maar zuur is.
Dit is het resultaat. Het recept gebruik ik al heel lang en ik weet niet meer waar ik het vandaan heb.
Recept
« Terug naar recepten
Pruimentaart
PT65M
Pruimentaart
Een heerlijk pruimentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pruimentaart te bereiden
Boter met suiker, marsepein, citroenrasp mengen.
Eieren 1 voor 1 toevoegen, zure room toevoegen.
Bloem met amandelen toevoegen.
In de beboterde vorm doen.
Pruimen halveren en pit verwijderen.
Dakpansgewijs het beslag met pruimen bedekken.
In de steelpan boter verwarmen en de suiker, honing, kaneel en bloem toevoegen.
Als laatste de amandelen door het mengsel mengen.
De pruimen met dit mengsel bedekken.
Daarna 45 min. de oven in die voorverwarmd is op 160°C.
Eieren 1 voor 1 toevoegen, zure room toevoegen.
Bloem met amandelen toevoegen.
In de beboterde vorm doen.
Pruimen halveren en pit verwijderen.
Dakpansgewijs het beslag met pruimen bedekken.
In de steelpan boter verwarmen en de suiker, honing, kaneel en bloem toevoegen.
Als laatste de amandelen door het mengsel mengen.
De pruimen met dit mengsel bedekken.
Daarna 45 min. de oven in die voorverwarmd is op 160°C.
Mijn kookverhaal (anita van dijk-groeneveld)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
philip.verkooij zegt:
mdc zegt:
doriet zegt:
philip verkooij zegt: