Recept
« Terug naar recepten
Puree met broccoli en Finettes
PT40M
Puree met broccoli en Finettes
Een heerlijk puree met broccoli en finettes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Puree met broccoli en Finettes te bereiden
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Dompel deze roosjes gedurende 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de broccoli onder de kraan met koud water.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en voeg wat melk, een klontje boter en muskaatnoot toe. Pureer de aardappelen.
Bestrooi de gepeperde en gezouten Finettes met wat tijm en salie. Bak de Finettes in boter zeer kort op een hoog vuur (2 tot 3 minuten).
Boter een ovenschotel in. Verdeel de broccoliroosjes over de bodem. Bedek met de gebakken Finettes. Bedek de hele bovenzijde van de schotel met aardappelpuree. Bestrooi met gemalen kaas. Strooi wat paneermeel uit over de schotel om een mooie korst te bekomen.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat 25 minuten bakken en serveer.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en voeg wat melk, een klontje boter en muskaatnoot toe. Pureer de aardappelen.
Bestrooi de gepeperde en gezouten Finettes met wat tijm en salie. Bak de Finettes in boter zeer kort op een hoog vuur (2 tot 3 minuten).
Boter een ovenschotel in. Verdeel de broccoliroosjes over de bodem. Bedek met de gebakken Finettes. Bedek de hele bovenzijde van de schotel met aardappelpuree. Bestrooi met gemalen kaas. Strooi wat paneermeel uit over de schotel om een mooie korst te bekomen.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat 25 minuten bakken en serveer.