Recept
« Terug naar recepten
Quiche met ui, spekjes en kastanjechampignons
PT60M
Quiche met ui, spekjes en kastanjechampignons
Een heerlijk quiche met ui, spekjes en kastanjechampignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Fressnapf met eigen inbreng
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met ui, spekjes en kastanjechampignons te bereiden
Neem bloem, de zachte boter, een mespuntje zout, 1 ei en 2 el water en kneed daar het deeg van.
Neem een springvorm, vet hem in, doe er bloem in en verdeel het deeg gelijkmatig, ook aan de randen.
Uien schillen en in halve ringen snijden.
Champignons kort afspoelen en in grove stukken snijden. Besprenkel deze met vers citroensap.
Kleine fijngehakte spekblokjes in een pan uitbakken, ui toevoegen en glazig bakken.
Bieslook wassen en snipperen.
Worteltjes in kleine schijfjes snijden.
Voeg champignons, worteltjes en bieslook toe aan spek-ui mengsel en laat dit nog even garen.
Gelijkmatig in de vorm verdelen.
Meng de overige 3 eieren met de slagroom en de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
Giet dit over het paddenstoelen mengsel.
Zet nu de quiche op het rek in de hetelucht oven
en bak hem bij 160 graden in 40 minuten gaar en mooi bruin.
Springvorm verwijderen, laat hem iets afkoelen tot hij eetbaar is. Snij hem dan in punten.
Neem een springvorm, vet hem in, doe er bloem in en verdeel het deeg gelijkmatig, ook aan de randen.
Uien schillen en in halve ringen snijden.
Champignons kort afspoelen en in grove stukken snijden. Besprenkel deze met vers citroensap.
Kleine fijngehakte spekblokjes in een pan uitbakken, ui toevoegen en glazig bakken.
Bieslook wassen en snipperen.
Worteltjes in kleine schijfjes snijden.
Voeg champignons, worteltjes en bieslook toe aan spek-ui mengsel en laat dit nog even garen.
Gelijkmatig in de vorm verdelen.
Meng de overige 3 eieren met de slagroom en de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
Giet dit over het paddenstoelen mengsel.
Zet nu de quiche op het rek in de hetelucht oven
en bak hem bij 160 graden in 40 minuten gaar en mooi bruin.
Springvorm verwijderen, laat hem iets afkoelen tot hij eetbaar is. Snij hem dan in punten.
Karen Mazurel zegt: