Recept
« Terug naar recepten
Quiche met wild
PT60M
Quiche met wild
Een heerlijk quiche met wild recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met wild te bereiden
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap en steek er rondjes uit die een doorsnede hebben die 3 cm. groter is dan die van de vormpjes.
leg het deeg in de vormpjes, druk de randen goed aan en snijd eventueel overhangend deeg met een mes weg.
VULLING:
Snijd het vlees van het wilde zwijn of van de fricandeau eerst in plakken en daarna in gelijkmatige blokjes van 0,5 cm.
Braad het vlees gelijkmatig aan in de hete boter laat de gesnipperde ui en knoflook meefruiten tot ze glazig zijn.
Doe het met zout en peper bestrooide vlees in een kom, laat het iets afkoelen en strooi er de geraspte kaas over.
Doe de eieren en de slagroom bij het vleesmengsel in de kom.
Room en eieren zorgen voor het binden.
Hak de gewassen en drooggedepte peterselie fijn en doe in de kom.
Roer alle ingredienten in de kom door elkaar en breng de vulling pittig op smaak met zout en peper.
Schep de vulling in de met deeg beklede vormpjes en let erop dat de vulling circa 2 mm onder de rand blijft.
Bak de quiches in de oven gedurende 25 - 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Laat ze als ze uit de oven komen kort rusten voor ze uit de vormpjes worden gehaald
leg het deeg in de vormpjes, druk de randen goed aan en snijd eventueel overhangend deeg met een mes weg.
VULLING:
Snijd het vlees van het wilde zwijn of van de fricandeau eerst in plakken en daarna in gelijkmatige blokjes van 0,5 cm.
Braad het vlees gelijkmatig aan in de hete boter laat de gesnipperde ui en knoflook meefruiten tot ze glazig zijn.
Doe het met zout en peper bestrooide vlees in een kom, laat het iets afkoelen en strooi er de geraspte kaas over.
Doe de eieren en de slagroom bij het vleesmengsel in de kom.
Room en eieren zorgen voor het binden.
Hak de gewassen en drooggedepte peterselie fijn en doe in de kom.
Roer alle ingredienten in de kom door elkaar en breng de vulling pittig op smaak met zout en peper.
Schep de vulling in de met deeg beklede vormpjes en let erop dat de vulling circa 2 mm onder de rand blijft.
Bak de quiches in de oven gedurende 25 - 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Laat ze als ze uit de oven komen kort rusten voor ze uit de vormpjes worden gehaald
bertal zegt:
Bedankt voor de opmerkzaamheid, het klopt is teveel, recept is aangepast, bedankt :);)
m.v.g. Bert Allers