Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaart
PT60M
Rabarbertaart
Een heerlijk rabarbertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaart te bereiden
De rabarber in stukjes van 1 cm snijden. Met weinig water koken. Als de rabarber zacht is afgieten en laten afkoelen. Met mixer de boter en 120 gr suiker mengen. De vanillesuiker, een beetje zout en het ei door het botermengsel kloppen. Opkloppen tot je een schuimig geheel hebt. De melk en bloem met wijnsteenbakpoeder met kleine beetjes toevoegen aan het boter-ei geheel en goed doorkloppen. Er moet een dik vloeibaar beslag ontstaan.
Een springvorm van 20 cm doorsnede invetten en het beslag erin doen. De stukjes rabarber er voorzichtig opleggen. In een oven van 220°C gedurende 45 minuten bakken. Als de taart 10 minuten voordat de baktijd is afgelopen te donker wordt dan de oven terugschakelen naar 200°C. De overgebleven suiker vermengen met de kaneel en gelijk als de taart uit de oven komt er overheen strooien. Na 5 – 10 minuten de rand van de springvorm losmaken en verwijderen. Eenmaal afgekoeld de taart bewaren verpakt in een plastic zak (pedaalemmerzak bijvoorbeeld) zodat hij niet uitdroogt.
Een springvorm van 20 cm doorsnede invetten en het beslag erin doen. De stukjes rabarber er voorzichtig opleggen. In een oven van 220°C gedurende 45 minuten bakken. Als de taart 10 minuten voordat de baktijd is afgelopen te donker wordt dan de oven terugschakelen naar 200°C. De overgebleven suiker vermengen met de kaneel en gelijk als de taart uit de oven komt er overheen strooien. Na 5 – 10 minuten de rand van de springvorm losmaken en verwijderen. Eenmaal afgekoeld de taart bewaren verpakt in een plastic zak (pedaalemmerzak bijvoorbeeld) zodat hij niet uitdroogt.
leny dubois zegt: