KookJij

Ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje

Een heerlijk ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje te bereiden

Ontdoe het vlees van huid en vet en snijd het in stukken van 1-2 cm groot. Reinig en was de groenten, schil ze indien nodig en snijd alles in stukken van 5-10 mm groot.

Was de sinaasappel af onder warm water. Droog hem af, rasp de schil eraf. Halveer de vrucht en pers hem uit.

Braad het konijnenvlees ca. 4 min. in boter. Voeg de groenten toe en braad ca. 2 min. mee. Bedek alles met bloem, kruid met zout en peper. Voeg wijn, wildbouillon, room en sinaasappelsap toe. Kruid met rozemarijn en laat afgedekt ca. 1 uur in een oven van 170°C stoven.

Snijd de braadworsten open, haal het worstvlees uit het omhulsel en vorm hier balletjes mee van 2-3 cm groot. Braad ca. 2 min. krachtig in olie. Voeg ze bij de klaargestoofde ragout en breng alles op smaak.

Doe de ragout in een vuurvaste schotel. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Snijd het bladerdeeg op grootte van de schotel. Roer eidooier en melk door elkaar en bestrijk de rand van de schotel met dit mengsel. Leg het bladerdeeg erop, druk goed aan, bestrijk met het eimengsel en maak enkele insnijdingen in het oppervlak.

Bak ca. 30-40 min. in de oven tot het bladerdeeg goudgeel is.
Serveer bestrooid met sinaasappelschil en zeezout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ellobby

ellobby zegt:
Sorry verkeert gelezen :?:?:?
fijnproever

fijnproever zegt:
@ellobby,de insnijdingen zoals vermeld bij de bereiding zullen wel voldoende zeker;):D:D:D
ellobby

ellobby zegt:
je kunt beter gaatjes in bladerdeeg maken voor je het over de schotel drapeert, eenmaal er over
is dit veel moeilijker
fijnproever

fijnproever zegt:
Is aangepast;):D:D:D
Anna

Anna zegt:
Goede tip!!! Wel is de bereidingswijze iets langer dan aangegeven:p:p:p Bij m'n favorieten!:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Anna, een idee voor jouw eendje zo ook eens klaar te maken.Mmmmm :);):p