Recept
« Terug naar recepten
Ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje
PT100M
Ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje
Een heerlijk ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragout van konijn onder een bladerdeegkorstje te bereiden
Ontdoe het vlees van huid en vet en snijd het in stukken van 1-2 cm groot. Reinig en was de groenten, schil ze indien nodig en snijd alles in stukken van 5-10 mm groot.
Was de sinaasappel af onder warm water. Droog hem af, rasp de schil eraf. Halveer de vrucht en pers hem uit.
Braad het konijnenvlees ca. 4 min. in boter. Voeg de groenten toe en braad ca. 2 min. mee. Bedek alles met bloem, kruid met zout en peper. Voeg wijn, wildbouillon, room en sinaasappelsap toe. Kruid met rozemarijn en laat afgedekt ca. 1 uur in een oven van 170°C stoven.
Snijd de braadworsten open, haal het worstvlees uit het omhulsel en vorm hier balletjes mee van 2-3 cm groot. Braad ca. 2 min. krachtig in olie. Voeg ze bij de klaargestoofde ragout en breng alles op smaak.
Doe de ragout in een vuurvaste schotel. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Snijd het bladerdeeg op grootte van de schotel. Roer eidooier en melk door elkaar en bestrijk de rand van de schotel met dit mengsel. Leg het bladerdeeg erop, druk goed aan, bestrijk met het eimengsel en maak enkele insnijdingen in het oppervlak.
Bak ca. 30-40 min. in de oven tot het bladerdeeg goudgeel is.
Serveer bestrooid met sinaasappelschil en zeezout.
Was de sinaasappel af onder warm water. Droog hem af, rasp de schil eraf. Halveer de vrucht en pers hem uit.
Braad het konijnenvlees ca. 4 min. in boter. Voeg de groenten toe en braad ca. 2 min. mee. Bedek alles met bloem, kruid met zout en peper. Voeg wijn, wildbouillon, room en sinaasappelsap toe. Kruid met rozemarijn en laat afgedekt ca. 1 uur in een oven van 170°C stoven.
Snijd de braadworsten open, haal het worstvlees uit het omhulsel en vorm hier balletjes mee van 2-3 cm groot. Braad ca. 2 min. krachtig in olie. Voeg ze bij de klaargestoofde ragout en breng alles op smaak.
Doe de ragout in een vuurvaste schotel. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Snijd het bladerdeeg op grootte van de schotel. Roer eidooier en melk door elkaar en bestrijk de rand van de schotel met dit mengsel. Leg het bladerdeeg erop, druk goed aan, bestrijk met het eimengsel en maak enkele insnijdingen in het oppervlak.
Bak ca. 30-40 min. in de oven tot het bladerdeeg goudgeel is.
Serveer bestrooid met sinaasappelschil en zeezout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
ellobby zegt:
is dit veel moeilijker
Anna zegt:
ellobby zegt: