Recept
« Terug naar recepten
Ragout van paddenstoelen
PT25M
Ragout van paddenstoelen
Een heerlijk ragout van paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ragout van paddenstoelen te bereiden
Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.
Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.
Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.
Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.
Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.