KookJij

Ragout van paddenstoelen

Een heerlijk ragout van paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Allerhande Oktober 2010
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ragout van paddenstoelen te bereiden

Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.

Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.

Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Lekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst