Recept
« Terug naar recepten
Ratatouilletaart
PT90M
Ratatouilletaart
Een heerlijk ratatouilletaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
proef de provence
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ratatouilletaart te bereiden
Maak het deeg voor de taartbodem als volgt:
Zeef het meel in een kom en maak hierin een kuiltje
Verkruimel de gist in het kuiltje en voeg een beetje lauwe melk toe
Laat dit ca. 15 minuten rusten op kamertemperatuur
Smelt de boter in de melk en meng dit met het meel en de gist
Maak er een deegbal van en laat dit ca. 45 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 200°C
Snij de ham in stukjes en de olijven in kleine plakjes
Verhit de olie en bak de ham en olijven
Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit ca. 5 minuten
Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg
Voeg het ratatouillemengsel toe
Klop de eieren en crème fraîche met gedroogde basilicum en een beetje peper en zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart
Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten af. Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen.
*Verse gist of instantgist?
In plaats van verse gist kan ook instantgist worden gebruikt. 20 gram verse gist komt overeen met 2,5 theelepel (9,5 gram) verse instantgist. Instantgist kan (eenmaal geopend) niet worden bewaard. Meng de instantgist eerst wel goed door het meel voordat de lauwe melk of het water wordt toegevoegd.
Bakkersgist is verkrijgbaar bij de echte bakker en soms ook bij natuurvoedingswinkels. Het is twee weken houdbaar mits het in de koelkast wordt bewaard.
Zeef het meel in een kom en maak hierin een kuiltje
Verkruimel de gist in het kuiltje en voeg een beetje lauwe melk toe
Laat dit ca. 15 minuten rusten op kamertemperatuur
Smelt de boter in de melk en meng dit met het meel en de gist
Maak er een deegbal van en laat dit ca. 45 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 200°C
Snij de ham in stukjes en de olijven in kleine plakjes
Verhit de olie en bak de ham en olijven
Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit ca. 5 minuten
Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg
Voeg het ratatouillemengsel toe
Klop de eieren en crème fraîche met gedroogde basilicum en een beetje peper en zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart
Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten af. Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen.
*Verse gist of instantgist?
In plaats van verse gist kan ook instantgist worden gebruikt. 20 gram verse gist komt overeen met 2,5 theelepel (9,5 gram) verse instantgist. Instantgist kan (eenmaal geopend) niet worden bewaard. Meng de instantgist eerst wel goed door het meel voordat de lauwe melk of het water wordt toegevoegd.
Bakkersgist is verkrijgbaar bij de echte bakker en soms ook bij natuurvoedingswinkels. Het is twee weken houdbaar mits het in de koelkast wordt bewaard.