Recept
« Terug naar recepten
Ratatouilleterrine
PT70M
Ratatouilleterrine
Een heerlijk ratatouilleterrine recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ratatouilleterrine te bereiden
Stoom de courgette, paprika, aubergine en ui met de tijm en laurierblaadjes 10 minuten in de stoompan. Verwijder de tijm en laurierblaadjes.
Klop de eieren met de olijfolie en wijn los en voeg in één keer het zelfrijzend bakmeel toe. Roer het zout, espelette, of cayennepeper en kaas erdoor.
Schep de gestoomde groenten door het beslag en doe dit in de oven in een ingevet bakblik. Bak de terrine circa 45 minuten in een oven van 150 graden Celsius.
Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 2 tot 3 minuten. Voeg de tomaat, laurierblaadje, wijn en suiker toe en laat het geheel op een matig vuur inkoken tot een dikke saus. Verwijder het laurierblaadje en roer de basilicum erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een schaal. Snijd hem in 12 plakken en serveer hem lauwwarm met de saus. Garneer eventueel met wat espelette en een blaadje basilicum.
Klop de eieren met de olijfolie en wijn los en voeg in één keer het zelfrijzend bakmeel toe. Roer het zout, espelette, of cayennepeper en kaas erdoor.
Schep de gestoomde groenten door het beslag en doe dit in de oven in een ingevet bakblik. Bak de terrine circa 45 minuten in een oven van 150 graden Celsius.
Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 2 tot 3 minuten. Voeg de tomaat, laurierblaadje, wijn en suiker toe en laat het geheel op een matig vuur inkoken tot een dikke saus. Verwijder het laurierblaadje en roer de basilicum erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een schaal. Snijd hem in 12 plakken en serveer hem lauwwarm met de saus. Garneer eventueel met wat espelette en een blaadje basilicum.