Recept
« Terug naar recepten
Ravioloni met pesto-ricottavulling
PT120M
Ravioloni met pesto-ricottavulling
Een heerlijk ravioloni met pesto-ricottavulling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioloni met pesto-ricottavulling te bereiden
de pasta:
Kneed het meel met de eieren en een snufje zout net zolang tot u een homogeen en elastisch deeg hebt,wikkel het in huishoudfolie en laat het rusten.De vulling:Pureer een flinke bos basilicum,1 teentje knoflook.eensnufje zout,peper,de pijnboompitten en 4 eetlepels olie in de keukenmachine tot een sausje en roer er de ricotta doorheen.Rol met behulp van de pastamachine het deeg uit tot dunne plakken waarop u kleine bergjes vulling legt.Leg er een lap deeg overheen en druk het deeg stevig aan rondom de vulling.Snijd er vervolgens vierkante ravioli uit.De saus:Smoor in een grote koekenpan de courgettes die u in dunne plakjes hebt gesneden in een scheutje olie,1/2 glas water,een klontje boter,zout en peper.Ontvel de tomaten,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Voeg zodra de courgettes papperig worden,de stukjes tomaat en de beetgaar gekookte ravioli aan toe.Bak de ravioli op hoog vuur even mee,schud de pasta door de saus.Maak af met een klontje boter,geraspte parmigiano en marjolein.
Kneed het meel met de eieren en een snufje zout net zolang tot u een homogeen en elastisch deeg hebt,wikkel het in huishoudfolie en laat het rusten.De vulling:Pureer een flinke bos basilicum,1 teentje knoflook.eensnufje zout,peper,de pijnboompitten en 4 eetlepels olie in de keukenmachine tot een sausje en roer er de ricotta doorheen.Rol met behulp van de pastamachine het deeg uit tot dunne plakken waarop u kleine bergjes vulling legt.Leg er een lap deeg overheen en druk het deeg stevig aan rondom de vulling.Snijd er vervolgens vierkante ravioli uit.De saus:Smoor in een grote koekenpan de courgettes die u in dunne plakjes hebt gesneden in een scheutje olie,1/2 glas water,een klontje boter,zout en peper.Ontvel de tomaten,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Voeg zodra de courgettes papperig worden,de stukjes tomaat en de beetgaar gekookte ravioli aan toe.Bak de ravioli op hoog vuur even mee,schud de pasta door de saus.Maak af met een klontje boter,geraspte parmigiano en marjolein.