Recept
« Terug naar recepten
Reebiefstuk met wilde spinazie
PT45M
Reebiefstuk met wilde spinazie
Een heerlijk reebiefstuk met wilde spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reebiefstuk met wilde spinazie te bereiden
Verhit een pan met 2 eI. olijfolie, voeg de gember, 3 teentjes knoflook en sjalot toe en bak alles zachtjes zonder het te laten kleuren.
Voeg de peper en suiker toe.
Voeg de kippenbouillon, sojasaus en ketjap toe en laat in 5 min. inkoken tot een dikke pasta. Neem van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
Kook de aardappels in de schil.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Snijd ze in blokjes of partjes.
Verwarmde oven voor op 180°C.
Masseer het vlees met wat zout.
Verhit een koekenpan.(antiaanbak) met 2 el olijfolie tot heet.
Bak de reebiefstukken 1 min, aan elke kant.
Leg ze dan nog 4-6 min, in de oven, afhankelijk van de dikte (kerntemperatuur van het vlees moet 57°C zijn, dan zijn ze binnenin nog mooi rosé ).
Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie, Wentel de biefstukken daarna door de peperpasta.
Kook intussen de wildfond in tot een derde (van 250 tot 75 ml ). klop er de crème fraîche door en breng op smaak.
Verhit een koekenpan ( antiaanbak ) en bak de aardappels goudbruin in 5 eI olie. Voeg de boter toe en hussel om.
Roerbak de spinazie in de overgebleven 3 eI olie met het laatste teentje knoflook, zout en peper.
.
Voeg de peper en suiker toe.
Voeg de kippenbouillon, sojasaus en ketjap toe en laat in 5 min. inkoken tot een dikke pasta. Neem van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm.
Kook de aardappels in de schil.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Snijd ze in blokjes of partjes.
Verwarmde oven voor op 180°C.
Masseer het vlees met wat zout.
Verhit een koekenpan.(antiaanbak) met 2 el olijfolie tot heet.
Bak de reebiefstukken 1 min, aan elke kant.
Leg ze dan nog 4-6 min, in de oven, afhankelijk van de dikte (kerntemperatuur van het vlees moet 57°C zijn, dan zijn ze binnenin nog mooi rosé ).
Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie, Wentel de biefstukken daarna door de peperpasta.
Kook intussen de wildfond in tot een derde (van 250 tot 75 ml ). klop er de crème fraîche door en breng op smaak.
Verhit een koekenpan ( antiaanbak ) en bak de aardappels goudbruin in 5 eI olie. Voeg de boter toe en hussel om.
Roerbak de spinazie in de overgebleven 3 eI olie met het laatste teentje knoflook, zout en peper.
.
José zegt:
Met vriendelijke groet,
José