KookJij

Reerugfilet met spruitjesstamp en rode portsaus

Een heerlijk reerugfilet met spruitjesstamp en rode portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A van der Hoeden
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reerugfilet met spruitjesstamp en rode portsaus te bereiden

STAMPPOT:
1).Kook de aardappels, wortelen en spruitjes apart beetgaar.
2).Stamp de aardappels, maak de wortels fijn en hak de spruitjes klein.
3).Doe dit allemaal bij elkaar met de melk, boter, peper en zout en maak een homogeen mengsel en zet dit warm weg.
SAUS:
4).Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, kruiden en champignons.
5).Blus dit met de portwijn en laat dit voor ongeveer tot 1/5 inkoken.
6).Zeef dit en voeg de wildfond toe en laat dat ook iets inkoken (15 minuten).
7).Roer er pas op het laatste moment (dus vlak voor het uitserveren) de koude boter door om te monteren
GARNITUUR:
8).Bak de shii-takes en andere paddenstoelen in de boter met het uitje en knoflook aan en breng op smaak met peper en zout.
VLEES:
9).Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en schroei daarin het stuk of de de stukjes vlees aan alle kanten dicht. Smelt dan de roomboter bij het vlees en zet het vlees in de oven, die dan op 150°C wordt gezet. Het vlees blijft daarin gedurende 8 minuten. Vervolgens laten we het vlees 10 minuten rusten.
Gedurende die 8 minuten kan de saus worden afgemaakt en een begin gemaakt worden met het optuigen van de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
Op een voorverwarmd bord een hoopje spruitjesstamp leggen met daarover de stukjes krokantgebakken spek.
Dan een bergje paddenstoeltjes en tenslotte het stukje vlees (of,a ls het vlees aan één stuk gebakken is het in plakjes gesneden vlees.
We geven twee flinke lepels saus bij het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elly van Dillen

Elly van Dillen zegt:
Ik ga dit recept over 14 dagen proberen lijkt me heerlijk.