KookJij

Reibekuchen

Een heerlijk reibekuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
/ Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: kookmap
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reibekuchen te bereiden

Aardappelen schillen, wassen en drogen.
Op een normale rasp raspen.
(Gebruik géén rauwkostrasp,want u moet pulp krijgen en géén draadjes !!)
Vang de pulp op in een hoge beslagkom.

Als alle aardappels zijn geraspt, druk je met een pollepel een kuiltje in de brij.
Het overtollige aardappelvocht loopt nu in de pollepel.

Als het kuiltje zich niet zo snel meer vult, de ui erdoor raspen, eieren en bloem toevoegen, z+p erbij.
Goed mengen.
(De pulp moet een beetje droog zijn, anders een beetje bloem erbij)

In de koekenpan ruim olie heet laten worden.
Per 3 tegelijk bakken, aan weerszijden bruin.
(Proef het eerste baksel, want dan kan je er nog wat p&z,bloem of ei er door doen)

Serveren met appelmoes.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Degene die dit recept heeft gegeven komt uit Duitsland. Zijn overgrootmoeder had 14 kinderen, dus het raspen (reiben) was flink aanpoten!

Het succes hangt af van het snel verwerken v.d geraspte aardappelen. Staat de pulp te lang, dan wordt ze zwart en zijn ze niet te eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst