Recept
« Terug naar recepten
Rendang
PT250M
Rendang
Een heerlijk rendang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
250 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang te bereiden
Knoflook, ui, noten, trassi, sambal, kurkuma, zout en suiker fijn maken in vijzel of keukenmachine. Olie verhitten in wadjang. Vlees en uimengsel 2-3 minuten op hoog vuur bakken. Salam, poeroet, seréh, laos, djahé en ve-tsin toevoegen. Alles enkele minuten bakken,
al omscheppend. Met kokosmelk 3-4 uur op zacht vuur laten stoven. Tussendoor controleren op voldoende vocht. Kokos op matig vuur lichtbruin roosteren, fijn maken en laatste uur meestoven. Serveren met rijst en boontjes.
Selamat Makan!
al omscheppend. Met kokosmelk 3-4 uur op zacht vuur laten stoven. Tussendoor controleren op voldoende vocht. Kokos op matig vuur lichtbruin roosteren, fijn maken en laatste uur meestoven. Serveren met rijst en boontjes.
Selamat Makan!
Anna zegt:
"Knoflook, ui, noten, trassi, sambal, kurkuma, zout en suiker fijn maken in vijzel of keukenmachine."
Groetjes,
Anna
KookJij.