KookJij

Rib-eye uit de beaujolais

Een heerlijk rib-eye uit de beaujolais recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rib-eye uit de beaujolais te bereiden

Saus: schil de sjalotjes en hak ze fijn. Schil de knoflook en pers die uit. Smelt 60 gr boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de afsnijdsels in de boter goed bruin. Verwijder ze daarna. Doe dan de sjalotjes in de braadboter, sauteer ze tot ze bruin beginnen te worden. Voeg dan de peper, peterselie, tijm, laurier, knoflook en selderijgroen toe. Giet er beaujolais bij en laat tot 1/3 reduceren. Maak van 50 gr boter en de bloem door kneden een beurre maniè. Passeer de saus. Bind de saus met stukjes beurre maniè door deze er goed door te kloppen,giet er de cognac en knoflook bij.Vlees: Smelt de rest van de boter met wat olijfolie in een pan en als ze heet is braad dan hier het stuk vlees in aan. Aan alle kanten bruin. Plaats het daarna met het braadvet in een braadslee in een hete oven en steek er een temperatuurmeter in. De kern moet maximaal 52 graden worden, het vlees moet rosè blijven. Leg het daarna goed afgedekt met aluminiumfolie zeker 15 min te rusten. Snijd mooie niet te dikke stukken van het vlees en verdeel deze overde borden. Nappeer het vlees met de saus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst