KookJij

Ricotta-chocoladetaart

Een heerlijk ricotta-chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta-chocoladetaart te bereiden

Meng de ricotta, suiker en bloem in de keuken machine of met een vork, het moet een gladde creme worden. Mix de eigelen, snufje zout, wat kaneel en de chocolade (maak hele kleine stukjes van de reep chocolade). Doe dit mengsel door de ricotta-creme. Klop de 6 eiwitten stijf en meng het voorzichtig door de ricotta-chocoladecreme.

Neem een springvorm van circa 28 cm doorsnee, besmeer de binnenkant met boter en bestuif het met bloem.

Giet het mengsel hierin en zet het in de oven op 180 graden gedurende 45 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ortencia

Ortencia zegt:
Heel lekker taartje !! Alleen spijtig dat ze wat inzakt als je ze uit de bakschaal haalt.. Daarom garneer ik ze met slagroomtoefjes en aardbeien. Zou deze taart ook lukken als je de eieren in hun geheel mixt in plaats van eigelen en eiwitten te splitsen ? Groetjes Ortencia
irena

irena zegt:
Moet heel lekker zijn. Ga ze proberen te maken.
groetjes irena
Annalie

Annalie zegt:
De taart was erg lekker, ondanks dat het eiwit niet geheel stijf was geworden. Als garnering hebben we nog wat chocolade eroverheen geraspt nadat de taart uit de oven kwam, erg lekker. Heerlijk met een beetje slagroom!
Ingeroosje

Ingeroosje zegt:
Ik denk dat het een lekker gebak zal zijn, dit zal ik zeker eens uit proberen. En vertelen aan mijn vreinden hoe lekker ze is, want ik volg bakles op Dinsdagavond. gr. Ingeroosje