Recept
« Terug naar recepten
Ricotta-chocoladetaart
PT60M
Ricotta-chocoladetaart
Een heerlijk ricotta-chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ricotta-chocoladetaart te bereiden
Meng de ricotta, suiker en bloem in de keuken machine of met een vork, het moet een gladde creme worden. Mix de eigelen, snufje zout, wat kaneel en de chocolade (maak hele kleine stukjes van de reep chocolade). Doe dit mengsel door de ricotta-creme. Klop de 6 eiwitten stijf en meng het voorzichtig door de ricotta-chocoladecreme.
Neem een springvorm van circa 28 cm doorsnee, besmeer de binnenkant met boter en bestuif het met bloem.
Giet het mengsel hierin en zet het in de oven op 180 graden gedurende 45 minuten.
Neem een springvorm van circa 28 cm doorsnee, besmeer de binnenkant met boter en bestuif het met bloem.
Giet het mengsel hierin en zet het in de oven op 180 graden gedurende 45 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Annalie zegt:
Ingeroosje zegt:
Ortencia zegt: