Recept
« Terug naar recepten
Ricotta soufflé met chocolade
PT60M
Ricotta soufflé met chocolade
Een heerlijk ricotta soufflé met chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta soufflé met chocolade te bereiden
Taartbodem:Klop 120 gram suiker door de eierdooiers,klop er vervolgens de fijn gehakte hazelnoten,het amandelmeel,de gesmolten boter en de gezeefde bloem met de vanillesuiker doorheen zodat u een beslag krijgt.Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout en 2 eetlepels suiker en schep ze door het beslag.Schenk het beslag in een met boter ingevette,met bloem bestoven springvorm van 18 centimeter doorsnede en plaats de vorm gedurende 45 minuten in de oven op 180 graden.Verwarm de chocolade en strijk hem,zodra hij gesmolten is,uit op een stuk bakpapier.Maak lange repen van 2 milimeter dik en 10 centimeter breed en snijd deze terwijl ze afkoelen en stollen in 30 reepjes van 2 centimeter.De vulling:Voeg de geweekte in 1 eetlepel lauwe grand marnier opgeloste gelantine toe aan de geklopte slagroom.Roer de poedersuiker en wat geraspte sinaasappelschil door de ricotta en meng de ricotta door de slagroom.Leg een kartonnen cirkel op de bodem van een springvorm en bekleed de zijkant ervan met de chocolade reepjes die u aan elkaar plakt met een dun draadje gesmolten chocolade.Leg vervolgens de in 3 lagen gesneden taartbodem,gevuld met de helft van het ricottamengsel in de vorm.Verhoog de zijkant van de bakvorm met behulp van een hoedje van bakpapier dat u aan de rand van de vorm bevestigt en doe de resterende vulling hierin:de vulling zal boven de vorm uitkomen als een soufflé.Zet de taart 6 uur in de koelkast,verwijder vervolgens het hoedje,haal de soufflé uit de vorm,garneer met plakjes gekonfijte sinaasappel en als u wilt met goudblad.
Valerie zegt: