KookJij

Rijst in ananas

Een heerlijk rijst in ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mister blog
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst in ananas te bereiden

Strooi zout en peper over de kipblokjes, en strooi er daarna bloem overheen, masseer dit in. Snijd de varkenshaas in blokjes. Strooi er zout en peper overheen. Kip en later varkenshaas in de wok in een beetje rijstolie gaar wokken. Opzij zetten. De gamba's schoonmaken en ook even in de olie gaar wokken. 300 gram pandanrijst gaar koken en klaar zetten voor verdere verwerking. Haal met een ananassteker de middenkern uit de ananas. Snij de ananas nu in de lengte doormidden. Deze helften gaan als bedje voor de rijst fungeren. Maak nu de saus voor de rijst. Doe alle ingrediënten voor de saus in de wok en warm alles even goed door. Dan het vlees en de garnalen toevoegen en goed doorroeren. Dan voeg je de rijst en de in blokjes gesneden ananas toe en roert dit er ook onder. Als de rijst goed kookt zet je het vuur onder de wok zacht en met een deksel erop laat je het nog 5 minuten pruttelen. Verwarm de schil van de ananas in de oven op. Schep het rijstmengsel in de 2 ananashelften en garneer met kleine stukjes rode peper en wat korianderblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inebeks

inebeks zegt:
Lijkt me een lekker en leuk recept voor mijn buffetje voor nieuwjaar.Ga het gauw uit proberen
Bedankt en groetjes Ine:D