*Serveer met bv acar,krupuk,emping en serundeng.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Hoedendoos
PT60M
RIJST Nasi Goreng Hoedendoos
Een heerlijk rijst nasi goreng hoedendoos recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Hoedendoos te bereiden
*Verhit in een grote wajan of wok de rijstolie en bak daarin de kleingesneden prei.Als deze zacht is geworden en van kleur dreigt te veranderen doen we hierbij de bumbu (die we eerst maakten door alle ingredienten in een
keukenmachine tot een mooie egale pasta te draaien).
EVT.de optionele groentes even mee laten bakken.
*Na 3 minuten doen we hierbij het kleingesneden varkensvlees.Dit braden we gaar in een minuutje of 20.
Veel blijven roeren en zonodig wat vocht toevoegen en/of
wat rijstolie.
*Nu gaat de rijst door het geheel in porties.Goed blijven omwoelen en rond roeren.
*Wanneer de rijst goed warm is de garnalen er door werken en 2 eetlepels ketjap.
*Dan de omelet reepjes er door en vervolgens de lenteuitjes,bladpeterselie en koriander onder de rijst roeren
*De rijst is nu klaar om te worden opgediend in voorverwarmde diepe borden.
Optioneel:
-100 gram taugé
-100 gram witte kool,in reepjes gesneden
keukenmachine tot een mooie egale pasta te draaien).
EVT.de optionele groentes even mee laten bakken.
*Na 3 minuten doen we hierbij het kleingesneden varkensvlees.Dit braden we gaar in een minuutje of 20.
Veel blijven roeren en zonodig wat vocht toevoegen en/of
wat rijstolie.
*Nu gaat de rijst door het geheel in porties.Goed blijven omwoelen en rond roeren.
*Wanneer de rijst goed warm is de garnalen er door werken en 2 eetlepels ketjap.
*Dan de omelet reepjes er door en vervolgens de lenteuitjes,bladpeterselie en koriander onder de rijst roeren
*De rijst is nu klaar om te worden opgediend in voorverwarmde diepe borden.
Optioneel:
-100 gram taugé
-100 gram witte kool,in reepjes gesneden
deuxchapeaux zegt:
Jan A:?