DIEN OP :
Op voorverwarmde borden scheppen we de nasi goreng en strooien de gehakte korianderblaadjes er op. Daarbij geven wij:
->seroendeng
->kroepoek
->atjar
-stokjes saté (zeer luxe)
->sambal (Trassi, Oelek, Badjak, enz.)
->ketjap Benteng manis
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng (Indonesian Fried Rice)
PT30M
RIJST Nasi Goreng (Indonesian Fried Rice)
Een heerlijk rijst nasi goreng (indonesian fried rice) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng (Indonesian Fried Rice) te bereiden
-Verhit de pan op het vuur.
-Doe er de rijstolie in en verhit tot op het rookpunt.
-Doe de gereedstaande uien, trassi, peper, gemberwortel, sambal en peper in en roerbak 2 minuten.
-Doe dan het spek er bij er bij en roerbak 2 minuten.
-Doe dan de kip er bij en roerbak 2 minuten.
-Doe dan de garnalen er bij met de knoflook en roerbak 2 minuten.
-Dan gaat de ketjap er in en weer 2 minuten roerbakken.
-Nu gaat de rijst er bij. We roeren en zetten om tot alles homogeen door de rijst is verdeeld en proeven of er nog iets in moet als ketjap om de nasi op smaak te brengen.
-Dan roeren we er snel door de prei en de lenteuitjes.
-We zetten de rijst even warm weg (bv in oven op 60° C.
-Vervolgens bakken we dunne omeletjes van het eisesamoliemengsel en snijden die in zeer smalle reepjes van een paar cm lang. Dan werken we daarna de omelet ook door de nasi goreng
-Doe er de rijstolie in en verhit tot op het rookpunt.
-Doe de gereedstaande uien, trassi, peper, gemberwortel, sambal en peper in en roerbak 2 minuten.
-Doe dan het spek er bij er bij en roerbak 2 minuten.
-Doe dan de kip er bij en roerbak 2 minuten.
-Doe dan de garnalen er bij met de knoflook en roerbak 2 minuten.
-Dan gaat de ketjap er in en weer 2 minuten roerbakken.
-Nu gaat de rijst er bij. We roeren en zetten om tot alles homogeen door de rijst is verdeeld en proeven of er nog iets in moet als ketjap om de nasi op smaak te brengen.
-Dan roeren we er snel door de prei en de lenteuitjes.
-We zetten de rijst even warm weg (bv in oven op 60° C.
-Vervolgens bakken we dunne omeletjes van het eisesamoliemengsel en snijden die in zeer smalle reepjes van een paar cm lang. Dan werken we daarna de omelet ook door de nasi goreng
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
John zegt:
De enige manier die ik kan bedenken is om ze zelf met 'n netje te vangen aan het Noordzee strand. Maar dan dient het 2e probleem zich aan,hoe krijg ik die rauwe garnalen uit hun jasje????
Jan, als jij dit probleem voor mij oplost dan ga ik daarna die lekkere nasi maken.
Slamat makan, John.
deuxchapeaux zegt:
Wanneer alles nu 100% tegen zit,dan neem je gekookte middelgrote garnalen,gepeld,ontdarmd en gehalveerd en die doe je er pas op het allerlaatste moment bij in.Selamat makan.
Jan A.